Nu har vi bestämt oss...

Vi har ju länge funderat på vilken bil vi skall åka men inte riktigt kommit fram till samma svar. Men nu så har vi ivart fall bestämt oss för att köra med den vita karossen med den blå drivlinan.
Detta kommer sig av att vi när vi jobbat med rosten på den blå insett att ingen riktigt litar på ramen på den blå men vi vill järna ha lite mer pulver och diffade axlar som vi då har på den blåa. Så igår efter jobbet bar det av ut till garaget för att skruva lite och det fick vi gjort oxå... Vi fick på 7 timmar demonterat hjulupphängningen bak på den blåa och rullat ut den axeln ur garaget och fått konstaterat att den läcker i den ingående packboxen så där har vi lite och göra. När vi konstaterat att det skulle gå nästan lika lätt att göra den renoveringen under bilen så tog vi av hjulupphängning och axel bak på den vita. Då fick vi kämna på hur det är att lossa något som har suttiit orört i 20år. Men det gick så nu e båda bilarna utan bakaxlar. Så idag är frågan om vi slkall hänga upp axlarna igen eller om vi skall flytta växellådorna först.

Lägger upp några bilder från garaget hur det kan se ut när man gör ett axel byte. som ni ser så har vi ett underbart verktyg som många garage saknar en truck. den e underbar att ha när man skall komma åt under en bil där en vanlig domkraft knapt når upp till ramen.



.


Hoppas att det va något matnyttigt för alla er flitiga besökare som bara sitter och väntar på att det skall komma något nytt här.(MArtin detta inlägget kom upp i lördags om du fortsatt ligger en dag efter..)

Nä nu e det dax att försöka få upp dom andra så det händer lite denna dagen oxå..

Hällsningar Team CapeToCape (Johan)

Kommentarer
Postat av: Lisa & Pappa

Grattis till bilvalet! Lisa tyckte att den vita var snyggast och tror det är en "turbil" (både på Norska och svenska)Vi beställer 4 T-shirts storlek XL. Kul att ni har fått en sponsor till! Blir nog flera innan det är klart. När ni planerar eran resa från Nordkap får ni gärna övernatta här i Strömsbergs Bruk, om det skulle vara flera bilar som deltar fixar vi plats till alla i Brukslokalen. Tala bara om i tid när och hur många ni blir!!!



Kramar!!!



Lisa & Pappa

2009-07-30 @ 22:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0