2010 Budapest-Bamako trailer och nya sponsorer

Budapest-Bamako Rallyt har släppt sin trailer för 2010



Vi har fått två nya sponsorer

Burton Planet Snow i Norge har gett oss tre snowbords att leka med på väg upp till nordkapp och sen köra med i sanddynerna och efter bilen i öknen!

NordicSat har hjälpt oss med bra pris på satelit telefon så att vi blir nåbara när vi lämnar europa så den som vill kan nu ringa oss!

nu ska jag på jobb sen blir det direkt ut och fixa med bilen hela helgen... tiden börjar ta slut men tror vi ska hinna allt vi borde!

Tältet passar på bilen!

Då har vårat tält kommit tillbaka från helsport nu i riktig storlek så äntligen ser vi hur bilen kommer se ut med tältet på plats!! Tror det blir helt Kungligt bra! Nu ska det bara fästas på riktigt sätt så att när vi stänger lådan slår tältet ihop sig inne i... och när vi öppnar packar det upp sig lovar er en film så fort det funkar som det ska.





Ni som är uppmärksamma ser också att vi fått klart kofångaren fram så nu är det klart att montera fast vinschen.



även snorkeln är på plats så nu borde vi klara allt dam på dom afrikanska vägarna, är mest därför den är där inte så mycke för att vi tänk köra gennom massa vatten som man kan tro.

Övrigt som har hänt sen sist är el dragning både här och där på bilen, vi har fått byggt bättre låsning av bakdörren, köpt in en komradio och i kväll har Dan och Johan jobbat på med infestning till extra hjulet bak på bilen.

//Jonathan

Bilen godkänd för Carnet de passages

Jag och Johan tog ledigt fredag och passa på att ta en tur till Göteborg innan helgen, börja dagen med att åka till hans systers butikk å få mät ordning överdrag till taklådan. Sen var det mot motormännen test center på vägen ditt kom vi på att vi hade kvar att fixa tank mätaren och dra ihop avgassystemet så det fixades på parkeringen, sen var det ju det här med medlemsavgifen så blev en tur till banken så vi hade medlemsförmåner, när vi var klara på banken hade vi hela 7min på oss inna vår besiktnings tid starta tur att det var när...

Testet gick över förväntan börja med att vår besiktnings man fråga om det var bilen utanför fönstret han skulle kolla... svar Japp :)
Herre jävlar vilken bil det blir en utmaning ( fick sen bekräftat att det inte är så massa biler som kollas inna en tur till africa märkligt) 
Vi fick några små anmärkningar men inget stort, mest sånt vi redan hade på vår lista att förbättra inna avresa.

Sluta med att vi bytte mail/hemside adresser så dom kan följa oss när vi börjar rulla!

När vi ändå var i Göteborg svängde vi förbi BatteriLagret.se för att kolla på batterier sluta med 4nya som tydligen ska tåla det mesta, 2 till 24 V start batterier och 2 till 12 V lagrings plats för allt vi vill använda när vi är still (ska monteras en egen generator till 12 V systemet)

Var hemma i Oslo fredagkväll så hela lördagen och söndagen var det skruva mer på bilen! Vi fick byggt klart hyll systemet bak i bilen och boxat in dom nya 12V batterierna.




Dan och Alex byggde hasplåt under växellådan




Fick monterat på skjärmbräddarna men måste fortsatt bli lite bredare hehe hjulen stiker ut... så blir gummi list också tror jag.





Sen fick vi byggt klart inredningen runt baksättet fick monterat in 3punktsbälte innan besiktning och nu är väggen på plats, plus att vi fick ordnat en gäst sittplats... för alla vägvisare/ inhyrda soldater och alla kära vänner som vill åka med en bit i afrika!




Alex har haft som sitt lilla mission att få ordning på vår webasto och nu funkar den som den borde brummar och värmer så nu blir det att kliva ur tältet till en varm bil underbart! Ja vi vet vi ska till Afrika men först ska vi upp till Nordkapp i januari är enligt säkra källor vinter å kallt där :P Hoppas på att det sitter en AC bredvid när vi rullar så vi alltid kan reglera lite på tempen.

//Jonathan

RSS 2.0