Nu kommer det lite uppdate!

Får börja med att be om ursäkt till er som har besökt bloggen och inte fått några nyheter men det har varit mycket denna veckan.

Måndags så jobbade Dan länge så då blev det inget skruvande utan Jag och Jonathan bestämde oss för att fortsätta med emsidan och sponsormail. Så det satt vi med fram till midnatt med på måndagen.

Tisdagen så skulle vi ut och skruva ihop motorn på Dan's S80 men när vi kom ut och skulle börja med toppen så insåg vi att han som planade den inte fåt lämnat tilbaka styr hylsorna så där dog det av. Men inga ledsna miner för det. vi hade ju mer att göra på den blå bilen så det va bara att sätta igång med att laga rost och skrapa underreds massa. Vi fick skapat ett nytt hjul hus och fick det på plats(lite svets arbete återstår) sen fick vi lagat några mindre rost hål.

Onsdagen så hade jag ryggskott och kunde inta vara med i garaget men då hade dom fått tag i styrstiften och började på volvon. men så skulle dom ha på ventilkåpan och då insåg dom att fr att få den på plats så behövde man ha ett special verktyg så då stannade arbetet upp på volvon igen och dom fortsatte lite på den blå toyotan.

Torsdag så va min rygg bättre och jag kunde inte hålla mig hemma utan åkte ut till garaget där fabriceringen utav specialverktyg för att pressa ventilkåpan på platsbörjade med en gång. efter lite mot gångar fick vi till det. När väl ventilkåpan va där så skulle vi ju få på kamremen då behövde man ett specialverktyg för att släppa på spänn hjulet så då va det bara att fabricera ett sådant. så nu har vi fått ihop själva motorn så nu skall bara lösa delar så som turbo vattenrör och annat mer eller mindre vesäntligt.

Idag så e det fredag och jag slutade jobba kl14 och åkte bara hem och bytte kläder och sitter nu i en av Oslo's parker och har det gött och väntar på att Dan skall bli färdig på jobbet så vi kan åka till göteborg och skruva ihop den vita bilen för besiktning på måndag. Så efer helgen skall jag försöka att få upp lite bilder och en update från helen.

Så nu får alla som läser detta ha en underbar helg. Ps Jonathan e kvar i oslo så vi får hoppas att det kan hända något skoj på bloggen under helgenDs

Nu har hemsidan kommit upp.

Idag har jag och Jonathan suttit och jobbat vid datorerna medans dan sitter hemma hos sig och försöker komma på vad det är för fel på generatorn. Idag så har vi fått upp hemsidan, sökt på olika humanitära organisationer som kan vara intreserade av oss och som vi är intreserade av. Så har ni någon organiation som ni tror kan vara i inje med oss så kan ni höra av er.
www.capetocape.se
// Johan

Ja vad har hänt...

Jo den gångna veckan har det igentligen hänt ganska så mycket men samtidigt inte ett skit. Vi plockade loss generatorn och lämnade in den på service på måndagen och fick direkt til svar att det skulle finnas ett ladnings relä til den någon stans i bilen.
Så på tisdagen rev vi isär hela bilen för att hitta detta laddningsrelä som vi letat en hel del efter tidigare, men vi fann inget då heller så vi fick ringa en vän och fråga. Då fick vi till svar att det sitter inbyggt. då började jag tvivla på att vi hittat rätt man för att reparera den men men. Sen fick vi till svar att han hade satt den i bänken och startat den och hört att det va dioderna som va söder. men va inte intreserad av att försöka laga det. och nu när vi försökt mäta oss fram till vad som e sönder så kommer vi inte fram till vilka dioder som e sönder. Detta vill säga att vi e tillbaka på ruta 1 igen. Men vi har hunnit med lite annat oxå. som att börja på att laga rosten som besiktningen slog ner på skissat på ett takräcke och köpt en hemside adress med hotell så nu skall vi bara få upp hemsidan där oxå. (någon som e bra på sådant)
Annars så blir nog denna helgen ganska så lugn med arbetande på bilen.

direkt från bilen (i garaget)!

Blev inte göteborg vi insåg att vi hade nog att göra i garaget här i oslo. så här kommer en först direkt raport direkt från från bilen med datorn i knät!

just nu skruvar vi volvo S80 den vi hade sönder sist vi åkte till göteborg...
Johan å Dan kämpar tappert med att få loss toppen så vi kan byta packning är sjukt massa skruvar att lossa å inte minst delar i vägen, själv har jag smittit  ifrån rost skrapande/borstande på ramen till landcruisern för å skriva istället ska börjas svetsas bort 2or från besiktningen närmaste tiden hade varit skönt å få en av bilarna helt genom besiktningen.

Men tidigare idag har vi fixat med garaget byggt arbetsbenk, kopplat musik så vi kan få lite stemning och inte minst fått den blå landcruisern att gå som den ska var ett filter i brenslepunpen som var satt igen helt.
tidigare när dom bytte till 200liters tanken på den har dom råkat sätta på slang som inte tål disel mellan tanken å pumpen så den har löst uppsig invändigt å satt igen filtret... inte konstigt att den inte fått nog disel! och nu så går den ätligen som den ska.
eller den laddar fortsatt inte batterierna så helt som det ska är inte allt. och vi har kollar generatorn ut och invendigt bara för att tillsist förstå att vi inte kan se något fel så nu blir det att få hjälp med den troligen.

Annars så har vi under veckan fått hjälp av alex med att rita upp skisser på takräket vi ska bygga, ska få rum med endel viktigast plats att slå upp tält men också extra bensle, spadar, spett, sandstegar, å massa annat bra ska få rum. plus att vem vet vad man hittar under vägen genom afrika.

dax att fortsätta jobba. ha en underbar helg!

Oj nu va vi anmälda till ett rally till...


Budapest-Bamako rallyt tyckte vi lät ganska så coolt men när arrangören för att nytt rally hörde av sig och ville att vi skulle vara med helt ned till capetown fortsatt med genomförande av budapest-bamaco rallyt lät det ju ennu mer skoj. Men vi tyckte att det lät lite mesigt att starta i Budapest så vi fick han till att flytta start punkten till Nord kap istället! är en frivillig startpunkt ennu så länge men den är med på rallyts hem sida! så då går det ju inte att tacka nej till och ställa upp :) är ju där vi planerat att starta hela tiden.
http://capetownchallenge.wordpress.com

nu ska vi snart rulla mot sverige får se om det blir nått inlegg under helgen eller om det bara blir montera bromsar å göra klart den vita för besiktning.

Vattnet tog slut å vi fick bogseringa av en BÅT!!

Missa ju berætta en grej från nær vi var till gøteborg nu sist...

Vi starta i oslo vid 18 tiden ca med plan att komma till garaget i gøteborg lagaom till kvællen vi tog bilen till dan før den hade aircondition påpeka han.
På væg ut mot moss medela bilen att den var varm innan vi han in till kanten børja det ryka från motorn presice nær det børja bli kø vi insåg att det var tomt på kyllar vatten før det hade vi under hela bilen... inget vatten å fylla på med å vi viste inte vart det kom ut så dax å få bogsering!
massa bilar som kør sakta borde gå lætt men nej ingen stanna men sen nær vi børja ge opp en bil som blinkar in på kanetn men han har slæp med en stor båt på jaja ær det baar han som vill hjælpa oss så sæger inte vi nej!
koppla fast oss efter båten å rulla ivæg vi kunde inte se bilen framfør båten så vi skulle tuta om det var något... blev ett problem kø+ en bil med en båt å en bil som kør om dig på vægren då tutar andra bilar å mærkligt!

Men vi kørde baar av linan en gång sen var vi vid en mack tog inte mer en 20-30min vi fylde på vatten å såg att det var en slang till flæcktpaketet så blev å koppla bort den hærligt med ac haha. ut på vægen igen hmm mer problem vi hade haft otur så toplockspackningen hade gått också avgasserna smet ut vi kyllar vattnet...

vi kunde køra 3min sen hade vi slut på vatten... kl 01. efter många många stopp å masa vatten senare var vi i oslo igen å kunde byta bil å køra mot gøteborg igen. ni vill inte veta nær vi var framme vid garaget

lægger med en link till en film från båt bogseringen hoppas den funkar :)

Besiktad... Miljøbil??

Då har vi besiktat den blå landcruisern gick igentligen øver førvæntan vi fick den inte igenom utan några 2or hehe men det hade vi inte ræknat med den har ju inte varit godkænd på ett tag.
Det vi fick nedslag på var broms venster bak tog dåligt och ett par 2or før rost på olika stællen men det var vi helt instællda på att få. så nu blir det fram med svetsen!
Men allt annat var godkænt æven dom sista minuten byggda fram lysena... fick inte tag på orginal så blev en tur på biltema køpte dom billigaste runda lysena hmm till en  wolksvagen golf tror jag lite modifisering så passa dom fin fint behøvde inte enns justeras på besiktningen.
annat skoj var att dom hade problem mæta avgas værdet :) først kom dom fram till att grensværdet var 3.0 Ok tænkte vi sen kæmpa dom på efter flera førsøk med stora svarta måln av avgaser gav dom upp vi sluta på 0.4 i værde haha vi har en miljøbil!

På væg hem från besiktning stanna vi på en skrot insåg att sættena som satt i ær lite tråkiga att åka mer en en timme på... bra nær man ska helt till sydafrika hmm nej så dax å prova sæten testa allt vi hitta BMW, Audi, m,m fastna før haha volvo V40 rækna med att vi sækert skulle få betala 1500 stk dom såg ju typ nya ut... men kan det ju va vært ska ju åka nån mil med dom så vi gick in å fråga om pris vi skulle ju ha tre ett førar å två passagerar. sjælvklart undra dom varfør så vi førklara planen om å køra från nord till syd rallyt hela grejen.
sluta med att dom erbjød oss en pris på 500kr så hjælpte dom oss lite på vægen! underbart 1500 før alla tre! men nej vi fick alla tre før 500kr och en el flæckt till kyllaren fick vi med på køpet!

Så nu har vi enna bil i garaget utanfør oslo lite nærmare å skriva och svetsa på den nu! kænns riktigt skønt bara kvar att få besiktat den vita  å få den hitt också.

 


RSS 2.0