Då var riktig motor på plats :)

Förra helgen lyfte vi ju ur den motorn vi ska köra med och nu har vi lyft ur den vi hade i, och fått riktig motor på plats. Vi hade som mål lördag kväll att motorn skulle gå att starta tog sin lilla tid men vid 3tiden så funka den även om inte allt runt var på plats.
När vi ändå hade rivit ur kylaren så passa vi på att bygga dit extra el fläckt framför, så vi kan hålla nede tempraturen i motorn även i sahara. I tilläg modifiera vi fläckten som sitter på motorn så nu går den hela tiden istället för som förut när den reagera på värme. vi har hört andra som spärrat fläcken men ingen som sagt hur... så vi gjorde på vårat sätt borra hål genom godset och satte en bult så nu måste allt snurra när motorn går :)

Vi har börjat flytta endel annat också så som disel värmare, kan va skönt på nordkapp hehe även om vi nog inte kommer använda den så mycket senare på den här resan.
Vi börja också fixa med sätena som vi ska ha i bilen, volvo har bredare sätten så tar nog nån dag till innan dom sitter som dom ska men vi kom en god bitt idag. Tror det kommer bli riktigt bra med tre sätten! Blir två fram och ett mitten bak känndes så när vi provsatt vartfall.
Håller nu på och kollar på kylboxar planen är att den ska stå bredvid sättet bak så man kan nå innehållet både när vi kör och genom att öppna ena bakdören, har ett par modeller att välja mellan men blir nog en ganska stor på ca 50liter ska mätas lite mer i veckan.


T-shirt 100kr

Då har vi T-shirts hemma så bara att kasta sig över dom om man vill ha!
Prisen är överkomliga 100kr och då bidrar ni lite till oss hehe eller vi tappar inte pengar vart fall vill man öka prisen själv är det mer än välkommet :)
Vi har inte köpt hem så många i första omgång, men blir fler om det säljer bra. för att köpa bara send oss ett mail på [email protected] med storlek å antall. eventuell frakt tillkommer vi kan senda dom vart ni vill (ja martin även afrika) eller så kan vi eventuelt leverera dom när vi är ute och kör hör av er så ser vi vad som blir smidigast! 

Annars så har vi gjort om lite på hemsidan så nu finns det en Bilder sida där det idag finns två album ett på bilen och ett på bygget å skruvandet. Där kommer det bli fler album vart efter som vi tar oss iväg på provkörning och sen under resans gång.
Räknar med att vi får ökat antalet bilder kanske redan imorn.

//Jonathan

BIlen när dan kom hem med den från sverige och vi fick se den för första gången



Son ni ser så har inspektionen av dans jobb börjat tyvärr kom han då det va mörkt så det blev bara bilder med blixt men här får ni ett smakprov på hur den ser ut iallafall

//Johan

Turbo Motorn ute på pall

Som ni har sett har Dan jobbat hårt med bilen i sverige, Den ser helt kanon ut fick sett den söndag kväll när han kom hem!
Vi som blev kvar i oslo och jobba har fått fixat endel i garaget här.
Bilen var ju i sverige så vi har jobbat med att ta loss det sista vi ska ha från den blå bilen, så vaier diff systemet är nedmonterat och vi har lyft ur motorn. Gick klart över förväntan att ta ur motorn är underbart med en äldre model och inte minst disel var bara ett par slangar och ledningar att koppla loss sen följde motorn snällt med ut genom fronten.




fronten åker bort då vi inser att vi inte kommer kunna lyfta motorn tillräckligt högt



Yey en turbo motor på pall! bara lyfta ur den andra och byta plats på dom kvar...



horse power är ute hehe  i med en man power



vi har också roat oss med att få bort body från vår 200liters rostfria tanken är ju mycke snygare utan!

planen för veckan är att få börjat beställa hem de vi behöver till tackräcket och tält lådan, plus annat bra som kyllbox m,m så vi kan börja leka tetris i bilen och se om vi får rum med allt vi vill.

//Jonathan

Nu börjar det likna nåt..

Igår maskade vi bilen för att lägga svarta ränder på sidorna - sjukt mycket jobb för så lite färg!
Men det var värt det, det lyfte verkligen utseendet på bilen och i går kväll när vi började maska av så kändes det plötsligt som om det hade varit värt en veckas slit. Det var riktigt roligt när vi började sätta i rutor och sätta på lysen och dekaler mm.. Bilen blev finare och finare för allt man satte på.

Här är lite bilder från igår:

Flickvännen Thea hjälper till å maskar:


Äntligen kan vi lägga på färgen - Nicke lackar


Svårt å se hur det blev än..


Nästan färdiga..



Vi blev nästan färdiga i går, ska åka ut å sätta på de sista detaljerna nu sen bär det av mot Oslo. Ska bli skoj å få ut den i solljuset också å se resultatet i sin helhet.

Dan

Rostlagning och lack

Så - ÄNTLIGEN - efter en veckas hårt jobbande har vi äntligen fått färg på bilen. Klockan sex i morse var den äntligen färdigslipad och maskad och vi kunde lägga första laget med färg - skoj att se efter så mycket jobb :) Var hemma halv åtta i morse och ska åka ut och maska av nu..

Här är lite bilder på rostlagning och lackering...


Dan

Lite rost:


Ny plåt:


Slipassistans av Jimmy:


Första Spruten med body:


Bodyn färdig:


Färdig maskad:


Här kommer färgen:

Nu ska bilen lackas!

Hej, nu har jag (Dan) tagit en veckas semester till. Eftersom jag kidnappat bilen så får jag väl skriva lite på bloggen också (mitt första inlägg :) ) Jag tog bilen med mig hem till sverige eftersom jag känner en lackerare här. Gårdagen lades ned på rostlagning (tack till Thurberg för mycket bra hjälp) och idag ska bilen strippas å vi ska börja slipa å spackla den. Här är lite bilder på rostlagningen.




Vårt "hem" har kommit på posten

Vårat tält från Helsport har kommit vi har efter mycke läsande och mätande fastnat för en model som heter fjellheimen 4
Det är ett tunneltält igentligen tänkt för fjellet men blir ju hanska högt upp när det står på bilen (ca 2.3m upp) hehe tror det kommer blåsa lite under våran tur också.
Vi är ju bara tre stycken men vi vill ha lite bredare underlag att ligga på så nu får vi 190cm i bredd och 230cm långt innertält, uttertält är inte så viktigt så där blev det så litet som möjligt.
Sen vill vi gärna kunna fälla ned det enkelt på taket så då är ett tunnel tält det smidigaste vänta och se när vi fått ordning på tackräcket och tältlådan!



Här har ni det uppslaget i trädgården utanför min lägenhet direkt efter att det blev hämtat på posten.

//Jonathan

Nya frammsteg.

Vi har nu fått ritat upp ett takräcke med en utvik bar låda för tältet.annars så står det lite stilla denna veckan då dan e på semester och jonathan varit sjuk. Men får hoppas att vi får upp lite fart nu i helgen.





// Johan

Bilen rullar å går!

Bilen rullar å går! I helgen har vi inte skruvat så massa men kört ca 30 mil med bilen allt funkar som det ska helt underbart!
Vi har inte bytt motor ennu hehe riktigt så snabba är vi inte men axlar å fjädring är på plats, och bromsar och annat funkar som det ska igen.
Imorgon ska johan köra mot göteborg med bilen ska flytta ut ur en lägenhet så då kan det va smidigt med en stor bil... får se hur kul han tyckte det var att lyfta in å ut allt i en bil med 35" haha johan är lite över 160cm kan bli bra trännings pass.

Hade givetvis glömt kameran hemma hela helgen men fick taget lite bilder av bilen idag med mobilen enyoy!







Kommer bli taget mer bilder och ändras på hemsidan så snart vi får möjlighet. Det mörka ni ser under dörrarna är dom nya sparklådorna vi svetsat ditt.
Vi har börjat diskutera färg vi ska ha på bilen när den blir klar, vi vill ha en ljus färg... känns smartast i värmen så lutar mot matt ljus grå eller graffiti motiv på hela om vi hittar nån som vill hjälpa oss måla.
Ider och förslag är alltid skoj så vad tycker ni är bästa färg vi kan välja??

Jonathan

RSS 2.0