Det går frammåt!

Vi kom en bra bit under helgen bak axlarna har bytt plats utan stora problem och vi har lossat fram axeln på den blå. Kunde nog kommit mycke längre om inte dan haft otur och skadat tummarna när vi hjälpte vår hyresvärd flytta en stor maskin... inget är brutet utan bara lite komprimerat och svullet, johan hjälpte dan lätta trycket på nageln med en liten borr så vi hoppas han blir bra snart men han kan inte helt böja dom just nu.

Vi kunde nog ha fått tagit ned axelen fram på den vita också men det regna så ingen hade lust att skruva ute (får bara rum en bil i garagaet) så istället har vi tagit loss det vi vill ha från den blå sånt som, kofongare fram, skjermbreddare, kvar att lossa är sidesteppen.

Igår fick vi en låda med T-shirts och lite annat skoj som visitkort och magnet dekal till bil. så vill nån ha en t-shirt bara send oss en mail! pris ska räknas ut under dagen.

Jag jobar sent idag men johan ska ut till gaargaet och få ned fram axlen på den vita efter jobb.

så ting går frammåt!

Nu har vi bestämt oss...

Vi har ju länge funderat på vilken bil vi skall åka men inte riktigt kommit fram till samma svar. Men nu så har vi ivart fall bestämt oss för att köra med den vita karossen med den blå drivlinan.
Detta kommer sig av att vi när vi jobbat med rosten på den blå insett att ingen riktigt litar på ramen på den blå men vi vill järna ha lite mer pulver och diffade axlar som vi då har på den blåa. Så igår efter jobbet bar det av ut till garaget för att skruva lite och det fick vi gjort oxå... Vi fick på 7 timmar demonterat hjulupphängningen bak på den blåa och rullat ut den axeln ur garaget och fått konstaterat att den läcker i den ingående packboxen så där har vi lite och göra. När vi konstaterat att det skulle gå nästan lika lätt att göra den renoveringen under bilen så tog vi av hjulupphängning och axel bak på den vita. Då fick vi kämna på hur det är att lossa något som har suttiit orört i 20år. Men det gick så nu e båda bilarna utan bakaxlar. Så idag är frågan om vi slkall hänga upp axlarna igen eller om vi skall flytta växellådorna först.

Lägger upp några bilder från garaget hur det kan se ut när man gör ett axel byte. som ni ser så har vi ett underbart verktyg som många garage saknar en truck. den e underbar att ha när man skall komma åt under en bil där en vanlig domkraft knapt når upp till ramen.



.


Hoppas att det va något matnyttigt för alla er flitiga besökare som bara sitter och väntar på att det skall komma något nytt här.(MArtin detta inlägget kom upp i lördags om du fortsatt ligger en dag efter..)

Nä nu e det dax att försöka få upp dom andra så det händer lite denna dagen oxå..

Hällsningar Team CapeToCape (Johan)

Budapest-Bamako Rallyt har släppt vilken väg vi ska åka!

Då har Andrew och dom andra som fixar med Budapest -Bamako rallyt släppt hur vi ska åka under rallyt!
Så med start 01/16-2010 och målgång  02/01-2010 kommer här nedanför hur Racing klassen ska ta sig fram. Tog med hur  långa dagsetapperna blir men gissar det är sån ca hehe måste ju bero på om man lyckas köra kortaste vägen eller inte. 



RACE CATEGORY
Budapest-Brescia 858km
Brescia-Perpignan 877km
Perpignan-Almeria 990km
Nador-Tinerhir 692km
Tinerhir-Mhamid 370km
Mhamid-Assa 520km
Assa-Laayoune 550km
Laayoune-Dakhla 539km
Dakhla-BouLanoar 380km
BouLan-B2Beach 280km
B2Beach-Nbeika 516km
Nbeika-Kiffa 442km
Kiffa - Kiffa rest day    :) en vilo dag  (fixa allt på bilen...) hehe
Kiffa-Ayoun Atrous 280km
Ayoun-Sokolo 510km
Sokolo-Katiena 380km
Katiena-Bamako 322km

Vi kommer inte jobba med bilen i helgen Johan å Dan har åkt iväg på festival och jag ska på jobb imorn. Men vi har planerat att det blir skruva bil de flesta dagar efter jobb nästa vecka istället.

Ha en fin fin helg!
Jonathan


Godkänd på första försöket!

Den vita landcruisern blev idag körd på besiktning å gick igenom godkänd efter å ha varit avställd 7 år!!
Ska sägas att vi gått igenom den ordentligt men riktigt härligt att det vi gjort var bra och att vi inte missat något stort.
vi fick två stycken bra att veta anmärkningar
# stötdemparen venster bak läcker olja
# krängningshemmar stag venster sida var inte helt hundra

Är underbart att vi äntligen tar ett ordentligt steg frammåt är så det känns vart fall. Vi har ju bokat tid till den tre gånger tidigare men avbokat igen för att vi fått problem eller inte hunnit få ordning på allt.
Nu ska det svetsas rost på den blå så den går igenom ombesiktningen sen kan vi börja provköra ordentligt å bestämma vilken vi ska bygga klart till vårt äventyr!
Det som har blivit fixat på den vita nu innan besiktning är att vi gått över bromsar bytt alla bromsrör, kollat elsystemet, fått ordning på tanken den var riktigt dåligt skick så fått byggt ny tank armatur (fick inte fram disel i motorn när man körde) nya brensle slangar, nya lysen fram, svetsat dit nya spark lådor.

Kvar att göra på den är lås kan va bra att ha och svetsa ordning dörrarna på bakluckan sen är vi klara med mesta renovering av den.

Ha en underbar dag!
Jonathan

jobbat... jobbat å paddlat lite kajak

Hallo vi jobbar för högtryck med bilarna har blivit massor av sjukt långa nätter i garaget, därav inga inlägg på ett litet tag.
Planen var länge att få ihop en bil till power big meet i västerås  men det gick tyvärr inte. så istället åkte jag å johan till göteborg paddla kajak vid marstrand å bara tog det lungt behövdes nån dag ledigt.
planen var att jag skulle bli kvar med den vita land cruisern å besiktiga den måndag sen köra den till oslo.
hehe skrev planen så som ni förstår gick det inte helt som vi ville bilen funkar fint nu men inte i söndags kom under en kilometer sen dog den kom inge disel fram till motorn suck. vi hitta felet infestningen till tanken var så dåligt att det gick av när jag tog på det... så blev en jeep dunk bakom pasagerar sätet å en slang direkt på disel pumpen gick som en dröm men inte helt besiktnings godkänt hehe.
körde den till oslo söndag kväll istället så nu har vi båda bilarna här äntligen! blir antagligen en dags tur över å besiktiga en av dom nesta vecka, leter tider så nära grensen som möjligt.

Hmm vad mer vi har varit drabbade av sjukdom dan låg sjuk under helgen men fick jobbat ihop en förbättrad hemsida åt oss kommer snart så alla ni kan se. idag är det jag som kastat in handuken var på jobb en timme imorse men gav upp lite för mycke feber å ont i halsen. så blir vila idag å ett inlägg här :) ska lasta upp lite bilder nu tänkte jag på specialverktyg vi byggt till volvon som fortsatt blockerar plats i garaget... ni märker vad jag hittar för skoj


fick ju nedslag på besiktning så nytt hjulhus svetsas på plats
Nytt hjulhus tillverkas och svetsas på plats efter nedslag på besiktning


kan va bra å ha i afrika enklare att få fixat med saker.
Mobil arbetsbenk kan va bra att ha i afrika. härsligt med stabil kofångare


volvo tycker man ska handla in massa special verktyg dyrt... tyr dom finns beskrivna på internett så man kan bygga dom istället. detta är till att pressa ned ventilkåpan på plats igen.
Ett av special verktygen volvo tycker man ska köpa dyrt... härligt med internett så man kan bygga själv istället.
det är till att dra ned ventilkåpan på plats igen


lastar upp en hög nya bilder på picasa under kvällen för er som vill se mer bilder!

/Jonathan

RSS 2.0